Slagwerkgroep Taxandria is een eigentijdse slagwerkgroep vanaf 7 jaar. Slagwerkgroep maakt deel uit van Showband Taxandria.
Het doel van onze slagwerkgroep is om gezamenlijk een aantal keer per jaar een optreden te verzorgen. Hierbij komen alle aspecten van samenwerken en samenspelen in de muziek aan de orde.  Dit allen proberen we te bereiken door middel van een opleiding.

De leden beginnen met het notenschrift te leren lezen. Ritmes en slagwerktechnieken onder de knie te krijgen. Dit gaat via individuele lessen die tevens via de slagwerkgroep te volgen zijn. Het doel van de individuele lessen is om zo snel mogelijk deel te nemen aan de groepsrepetities. Daarna ga je in de individuele lessen stap voor stap werken aan het behalen van diploma A en B. Echter vinden we een papiertje niet het belangrijkste. Plezier staat voorop.

Na het behalen van het B-diploma kun je verder gaan voor je C diploma maar ook heb je de mogelijkheid om een melodisch slagwerkdiploma te gaan behalen. Kortom vind je het leuk om met slagwerk instrumenten aan de gang te gaan kom dan eens kijken op donderdagavond in de Harmoniezaal in Tiliander.